خوانندگی

مرداد / ۱۶

خوانندگی

/

احساسات جوهره وجودی هر انسانی است و آواز خواندن زیباترین دریچه ی قلیان این احساسات.

تاریخ آواز خوانی با تاریخ بشریت گره خورده است ,چرا که از لحظه ایی که انسان ها ناگزیر گشتند برای برقراری ارتباط, بیان هیجانات ,حالات خوشی و غم شان به اصوات متوسل شوند, موسیقی و آواز خوانی نیز پدید آمد

موسیقی و بالاخص خوانندگی همواره مورد توجه انسان ها بوده ,چراکه با خواندن آواز میتوانستند هر آنچه از احساسات و عواطف انسانی است را به شیوه ایی تاثیر گذار بیان کنند.

امروزه علاوه بر بعد احساسی ,خوانندگی به شکل حرفه ایی, محبوب درآمده است . یکی از مهم ترین نکات برای انجام یک فعالیت موسیقیایی سالم بودن ادوات آن است. آلت موسیقی در خوانندگی همان تارهای صوتی و حنجره ی خواننده است که باید همیشه سالم و بدون آسیب دیدگی باشند, تا صدای دلنشینی را طنین انداز کنند.

همچنین تنفس صحیح نیز از دیگرفاکتور هایی است که یک خواننده باید کاملا به آن دقت کند.  تنفس درست صدا را گرم و پر طنین و جذاب می‌کند.  باید هر چه بیشتر به «تنفس عمیق» عادت کرد و هوای بیشتری را وارد شش‌ها نمود باید آنقدر به شش ها هوا وارد شود که به دیافراگم فشار آورده و آن را به سمت پایین بیاورد.

تکنیک تنفس شامل سه مرحله است :
۱- گرفتن نفس
۲- مهار نفس
۳- مصرف نفس

مقوله تنفس صحیح با انجام تمریناتی مداوم و تخصصی که در کلاس های سولفژ به هنرجویان آموزش داده میشود امکان پذیر میگردد.

علاوه بر داشتن جنس صدایی زیبا و دلنشین چیزی که تاثیر گذاری ترانه ایی که خواننده آن را میخواند بیشتر میکند نحوه بیان کلمات است.

برای داشتن بیان خوب باید دارای گوش خوب  بود .مفهوم داشتن گوش خوب این است که باید به شنیدن وبالاخص درست شنیدن  صدای خود و دیگران و صداهای اطراف  که اصطلاحاً آن را صدای طبیعت مینامند ، عادت کرد.

اکثریت ما بسیاری از صداها را نمیشنویم یا به آنها دقت نمی کنیم. ما حتی صدای خود  و میزان تاثیر گذاری آن بر شنونده را نمیشناسیم.  دقت و توجه نسبت به صدای خود و صدای طبیعت به هنرمندان امکان داشتن یک گوش خوب را می‌دهد به شرط آنکه این توجه و دقت به صورت یک تمرین مستمر و همیشگی درآید تا نتیجه مطلوبی را به همراه داشته باشد .

توصیه اکید بر تمام خوانندگان آزاد کردن صدای خود در حدی که به حنجره و تار های صوتیشان آسیب نرساند ,میباشد .البته این به معنای داد زدن نیست چرا که شاید در این حالت صدای رسایی داشته باشید اما گوش نواز خیر!

برای رسیدن به نقطه اطمینان خواننده (به معنی واقعی کلمه ) نام گرفتن راه طولانی و طاقت فرسایی در پیش دارید که با تمرین ,تمرین, تمرین و ایمان به آنکه تنها صداست که میماند میتوانید به آن نقطه دست یابید.

دسته بندی ها:مقالات